Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /home/shdrmbmjgiio/public_html/snowystudio.com/wp-config.php on line 87
Условия за ползване – Snowy Photography

  Условия за ползване

Условия за използване на моите фотографски услуги

Тук ще разгледаме важни уточнения, с които всеки, който иска да използва услугите на студиото е длъжен да се съгласи, преди пристигането си. Моля, ако не сте съгласни с някоя от точките или имате допълнително въпроси, свържете се с мен, преди да резервирате своя час и със сигурност преди деня на сесията Ви, в случай че вече сте записали такъв – sneji@snowystudio.com

По силата на закона авторските права върху ВСИЧКИ фотографии принадлежат на фотографа, освен ако не е уговорено друго чрез писмено споразумение. Това означава, че използването на снимките от Вашата фотосесия е ограничено до лична употреба, включваща споделянето в социални медии, но не позволява тяхното използване за рекламни цели на Вашите продукти или услуги. За използване на фотографиите за рекламни цели е необходимо да закупите авторските права, като цената се определя в зависимост от обхвата, мястото на използване, конкретната медия и срокът, за който искате да ги използвате.

Показването на сесиите, които провеждам, е важна част от моята професионална дейност, позволяваща ми да споделям моите творчески постижения. Като комплимент за това, че използвам това си право, всички цени на услуги, които виждате са с включена отстъпка. Ако имате желание Вашите снимки да останат конфиденциални и да ме лишите от възможността да разпространявам работата си, в такъв случай се отказвате от предоставената отстъпка, което води до увеличение на цената на услугите със 100%. Ако желаете да се откажете от отстъпката си, и искате да запазите кадрите само за себе си, моля да ме уведомите ПРЕДВАРИТЕЛНО, тъй като доста често по време на самата сесия също качвам материали зад кадър или снимки от визьора на апарата.

НЕ предоставям необработени фотографии под НИКАКВА форма, но можете да изберете опцията за получаване на всички кадри на установената цена. Също така по НИКАКЪВ начин не предоставям суровите кадри в RAW формат.

Снимките се доставят по електронен път в срок до 30 работни дни. Галерията за избор на кадри се предоставя в рамките на три седмици след сесията, в зависимост от моята натовареност, а след избора на кадри от Ваша страна, са необходими още 10 работни дни за тяхната обработка. За бърза обработка е нужно да уведомите и заплатите съответната такса. В галерията за избор, която ще получите, ще са качени всички сполучливи кадри от сесията, които ще са защитени с воден знак, като целта е единствено да ги разгледате и да изберете желаните от Вас кадри, на база на избрания и вече заплатен пакет. Снимки от галерията за избор НЕ се свалят и използването им за друга цел, освен за избор е НЕЗАКОННО и нарушава моето авторско право.

За бърза обработка в рамките на 5 дни се начислява допълнителна такса от 50% от стойността на сесията.

Обработката на снимките включва корекция на експозицията, цветовете и баланса на бялото, както и кроп и корекция на леки дефекти, където това е възможно и ПРЕДВАРИТЕЛНО уточнено. Детайлен ретуш на лице или тяло не е включен, но може да се заяви срещу допълнително заплащане от 25 лв. на кадър. Всякакви желания за корекции се заявяват ПРЕДИ снимките Ви да преминат за финална обработка и предаване, след направения от Вас избор. Ако не сте заявили корекция, направили сте своя избор в галерията, снимките Ви са обработени и финално предадени към Вас, не се приема връщане за изчистване на леки дефекти като пъпки, лигички и подобни. Това може да бъде заявено или по време на сесията или след като видите снимките в галерията за избор.

Всички пакети са валидни за членовете на 1 семейство, без значение броя на децата. Не се допускат придружители (баби, дядовци, лели, детегледачки). Ако друг член на семейството (като баба, леля и т.н.) ще се снима с Вас на самата сесия, моля да бъда уведомена предварително.

Заплащането на сесията се извършва на място, след приключването й, в брой или с карта.

Продължителността на сесиите (с изключение на мини пакета от 5 кадъра) е между 30 и 60 минути, в зависимост от настроението на децата и включва преобличане. Все пак, не прекалявайте с броя тоалети за смяна, тъй като особено при малките това често води до плач, разсейване и съответно проваляне на остатъка от сесията. Ако закъснеете – това е за сметка на Вашето снимачно време, графикът се спазва стриктно! При закъснение с 20 и повече минути, сесията се отменя автоматично, а ако сте били с ваучер, той се води за използван.

За сесиите се идва на време, нито по-рано, нито по-късно, тъй като рискувате сесията преди Вас все още да не е свършила или пък, ако закъснеете, да застъпите часа на следващата сесия.

В студиото не се допускат болни деца и родители, с хрема или „остатъчна“ кашлица, нека ценим взаимно здравето си! Случвало ми се е (и то не веднъж!) да доведат дете с температура, само за да се осъществи сесията по график, тъй като родителите вече са се приготвили за този ден и час. Това е абсолютно недопустимо и нехуманно към самото дете. В случай на болест при някой от семейството, моля да ме уведомите предварително и ще реагирам с друг час, удобен и за двете страни. Запазвам правото си да прекратя сесията, ако дойдете с грипоподобни симптоми и ако сте с ваучер, ще бъде невалиден от там на сетне!

За всички, които ще се снимат, трябва да носите предварително почистени обувки, да предвидите чорапки в тон с тоалета или да направим сесията с боси крачета.

Домашните любимци са добре дошли, но нека това е в края на снимачния ден, за да мога да почистя добре след тях, затова моля да ме информирате за това предварително.

При необходимост от промяна на часа, това се заявява ПРЕДВАРИТЕЛНО и ще Ви предложа нов, в удобно за всички време.

За сесии извън София се начисляват допълнителни транспортни разходи в размер на 1,00 лв. на километър.

Върни се Нагоре
Close Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.